WEBOLDAL készítés

wordpress
honlap
Ez a hely WordPressben készült. (A web ~40%-a WordPress-t használ…). Megfelelő forrás (média, leírások) birtokában látványos, hatékony oldalakat szerkeszthetünk. Fontos azonban a rendszeres aktualizálás is. A Google elkezdi hátrasorolni azokat a lapokat, amelyeket nem, vagy csak ritkán frissítenek…

Mi az a WordPress?

A fenti hivatkozáson elolvasható – majdnem mindent tud ingyenes sablonokkal, bővítményekkel és még ennél is többet fizetősekkel…
Azzal azért vitatkoznék, hogy (idézek:) „bárkinek lehetősége van egyszerű email-írói képességekkel is egy ragyogó honlap, blog, vagy éppen portálrendszer kialakítására”. Véleményem szerint ennél kissé többre van szükség.
Azoknak szól az ajánlatom, akik nem óhajtanak foglalkozni a témával vagy egyszerűen nincs rá idejük, nem akarnak durva költségekbe bonyolódni, de szükségük van egy igényes honlapra.

Mire van szükség egy honlaphoz?

Megfelelő domain név (ha lehetséges).
Tárhelyszolgáltató (nem biztos, hogy egyszerű kiválasztani – fontos szempont a gyorsaság, mindig elérhető hatékony ügyfélszolgálat).
Arculathoz, elképzeléshez megfelelő sablon, kinézet.
Gondosan megválogatott bővítmények (túl sok vagy nem megfelelő rontja a teljesítményt, lassíthatja a működést, csökkentheti a biztonságot).
A kívánt megjelenéshez szükséges tartalmi elemek (média, szöveg).

Mi lehet még fontos a honlap megjelenésében?

Legyen reszponzív, vagyis illeszkedjen a megjelenítő eszközökhöz, rugalmas felépítéssel, flexibilis képekkel. Egyre többen böngésznek elsősorban mobilon, tableten. A felhasználók döntő többsége egyáltalán nem hajlandó mobilon olyan weboldalt megnézni, amely nincs mobilra optimalizálva. A Google azokat a weboldalakat is hátrébb sorolja, amelyek nem mobilbarátak.
A kezdőoldal megjelenése, tartalma. Pár másodperc alatt itt dönti el a látogató, marad-e, érdeklődik-e, vagy már megy is máshová…