Weboldal készítés

WordPress weboldal készítés

Ez a hely WordPressben készült. (A web ~40%-a WordPress-t használ…). Megfelelő forrás (média, leírások) birtokában látványos, hatékony oldalakat szerkeszthetünk.

Mi az a WordPress?

A fenti hivatkozáson elolvasható – majdnem mindent tud ingyenes sablonokkal, bővítményekkel és még ennél is többet fizetősekkel…
Azzal azért vitatkoznék, hogy (idézek:) „bárkinek lehetősége van egyszerű email-írói képességekkel is egy ragyogó honlap, blog, vagy éppen portálrendszer kialakítására”. Véleményem szerint ennél kissé többre van szükség.

Azoknak szól az ajánlatom, akik nem óhajtanak foglalkozni a témával vagy egyszerűen nincs rá idejük, nem akarnak durva költségekbe bonyolódni, de szükségük van egy igényes honlapra.

Mire van szükség egy honlaphoz?

  • Megfelelő domain név (ha lehetséges).
  • Tárhelyszolgáltató (nem biztos, hogy egyszerű kiválasztani – fontos szempont a gyorsaság, mindig elérhető hatékony ügyfélszolgálat).
  • Arculathoz, elképzeléshez megfelelő sablon, kinézet.
  • Gondosan megválogatott bővítmények (túl sok vagy nem megfelelő rontja a teljesítményt, lassíthatja a működést, csökkentheti a biztonságot).
  • A kívánt megjelenéshez szükséges tartalmi elemek (média, szöveg).

Mi lehet még fontos a honlap megjelenésében?

  • Legyen reszponzív, vagyis illeszkedjen a megjelenítő eszközökhöz, rugalmas felépítéssel, flexibilis képekkel. Egyre többen böngésznek elsősorban mobilon, tableten. A felhasználók döntő többsége egyáltalán nem hajlandó mobilon olyan weboldalt megnézni, amely nincs mobilra optimalizálva. A Google azokat a weboldalakat is hátrébb sorolja, amelyek nem mobilbarátak.
  • A kezdőoldal megjelenése, tartalma. Pár másodperc alatt itt dönti el a látogató, marad-e, érdeklődik-e, vagy már megy is máshová…