• Adatbányászat

  Adatbányászat, átalakítás

  Legtöbb adatbázis lekérdezhető SQL [Structured Query Language (strukturált lekérdezőnyelv)] segítségével – amennyiben a hozzáférés biztosított és a kapcsolatok valamennyire megismerhetők. Innentől a rendszertől akár teljesen függetlenül is a legkülönbözőbb testreszabott kimeneteket (adattáblákat, lekérdezéseket, jelentéseket) lehet produkálni. Rendszeresen beérkező azonos felépítésű rendelések, listák feldolgozhatóak, átalakíthatóak értelmezhetőbb, látványosabb, vagy éppen a meglévő rendszer által beolvasható formátumba. Várom a kapcsolatos érdeklődést, hozzászólásokat.

 • Fényképek digitalizálása

  Fényképdigitalizálás

  Az évek során még a leggondosabban tárolt fényképek, negatívok, diák is elérik előbb-utóbb az életkoruk végét. A még „analóg” fényképezőgépek korában készült felvételek – esetleg páratlan emlékek – örökre elveszhetnek, hacsak nincsenek digitalizálva… Én az anno sajátként készített, illetve a családban fellelt képekkel ezt megtettem. Ehhez beszereztem egy készüléket, amely megfelelőnek bizonyult, viszont nincs kihasználva. Várom a kapcsolatos észrevételeket.

 • Rendszerfelügyelet

  Rendszerfelügyeleti szolgáltatások

  Amennyiben a vállalkozásnak vagy cégnek nincs jórészt állandó jelleggel elérhető kompetens szakembere, de futnak szerverei, alkalmazásai melyeknek kiesése nehézséget, kárt okozhat, távfelügyeletet vállalhatok. Ez többféleképpen történhet szervertípustól, alkalmazástól és egyéb körülményektől függően. Várom a kapcsolatos érdeklődést, hozzászólásokat.

 • Egyedi programok,  Excel

  Excel egyedi programok

  Eddig még nem automatizált gyakran ismételt feladatok válthatók ki idő, emberi erőforrás megtakarítás célból. Meglévő ügyviteli (vagy egyéb) szoftver adatbázisára csatlakozva az adatokat feldolgozva, netán átalakítva speciális kimeneteket lehet létrehozni. Olyan feladatok elvégzése, melyek az Excel hagyományos keretein belül nem megoldhatóak. Várom a kapcsolatos érdeklődést, hozzászólásokat.