RÓLAM

Csöngei Péter vagyok, 2020. 07. 09.-től már csak, mint nyugdíjas katás vállalkozó. Az utolsó 24 évemet a ZALACO Sütőipari ZRt.-nél húztam le rendszergazdaként, ebből az utolsót már nyugdíj mellett. Előtte ’93 és ’96 között a SZÜV-nél (Számítástechnikai és Ügyvitelszervezõ Zrt.) dolgoztam programozóként és projekt menedzserként szintén Zalaegerszegen.
Elképesztő utólag belegondolni, hogy még korábban az első otthoni számítógépem egy Sinclair ZX Spectrum volt, ami 48 kB(!) memóriával (RAM) rendelkezett, kazettás magnót használtunk adattárolónak (floppy meghajtó – ami már régóta nem használatos, akkor még nem volt) Az első céges számítógépem XT PC volt, Intel 8086 mikroprocesszorral 640 kB(!) használható RAM-al, 10 MB(!) HDD-vel és természetesen még monokróm monitorral (zöld vagy borostyán színben, szöveges módban 80 karakter 25 sorban).
Első otthoni számítógépem már AT PC volt, 6 MHz Intel 80286 processzorral, 50 MB háttértárral. Hogy irigykedtem az akkori első főnökömre, aki céget váltott és az új helyén 386-os gépet kapott 400 MB HDD-vel! Hiszen arra minden ráfér (gondoljatok bele, egy mostani átlagosnak mondható 1TB ~0.0004 vagyis négy tízezred része)…
Csöngei Péter
Hamarjában készült (SnapBridge -> Nikon Coolpix B500)
Szóval a gyakorlati számítástechnika kezdetétől benne éltem és lépést is kellett tartanom vele. Az elmúlt 24 évben, az utolsó évtől eltekintve egyedüli rendszergazdaként. Az évek múlásával a cég is növekedett többféle értelemben, a feladatok bonyolódtak, szaporodtak. Mindennek ellenére a programozás sem sikkadt el, bár értelemszerűen a munkahelyemen felmerült problémákat oldottam meg elsősorban kézre eső eszközökkel.
Vállalkozóként évekig programoztam a Tervkont BT.-nek (sajnálatos módon megszűnt) illetve szerződésben vagyok egy helyi szervezettel. Főállású munkaviszonyom megszűntével értelemszerűen több időm jut otthon dolgozni, ezért keresem a lehetőséget.
Árakat nem tudok előre megadni mert elvileg nem standardizált feladatokat vállalok. Katás nyugdíjas lévén feltehetően kedvezőbbet tudunk kialkudni megbeszélés(ek) eredményeképpen a lehetséges konkurenciánál.
Kering a neten egy viccesnek szánt mondás:
„Cégünk gyorsan, pontosan és olcsón dolgozik – ebből bármely kettőt választhatja!” Jól hangzik, és alapvetően igaznak is tűnik. Én a következőképpen módosítanám: „Gyorsan, pontosan és olcsón dolgozom – de egyszerre csak kettőt vagyok képes teljesíteni…”
nincs pár perces munka